Ja heu vist les activitats que tindran lloc enguany a ExpoJove? N’hi ha un fum! Ara volem parlar-vos dels espectacles. Perquè, sí, la ciència fa molt bona parella amb la música, el teatre, l’humor… i pareix que també amb la màgia!

Amb “Pop’s corn”, de Maduixa Teatre, disfrutareu d’una autèntica festa-concert per a tota la família (insistim: no hi ha edat per ballar amb ells). Però aneu amb compte! Uns éssers fantàstics estaran fent entremaliadures per tot el recinte. És la “Invasió de donyets” de Visitants. De la mateixa companyia és “Pluja de paraules”, una intervenció teatral itinerant d’un gran impacte visual. Uns personatges vestits de blanc transporten textos o cançons que volen recitar-te a cau d’orella.

Per als més xicotets de casa La Jauría Teatro porta l’espectacle “Contes dels germans Grimm”, una proposta educativa sobre els Grimm i els grans descobriments científics del romanticisme, feta amb molt d’humor i imaginació. També podran conèixer els germans Zhokinder i Zhokorias, protagonistes del musical amb titelles “Zhök, una aventura de otro planeta”, i el rerererebesnét del doctor Victor Von Frankenstein en l’obra de teatre “La criatura del doctor Frankenstein”. I per als xiquets des dels zero als cent i anys escaig, quin millor pla que tancar cada jornada amb l’espectacle de màgia i humor de Mago Piter?

Si el que vos agrada és la música i el ball, vos recomanem les actuacions de Melomans i Urbàlia Rurana. I no vos podeu perdre els espectacles de les falles Lepanto de Benetússer (“Mi gran boda griega”), Fray J. Rodríguez–P. Cortina (“Un paseo por la fama” i “La mecànica del corazón”), Dos de maig de Paterna (“Boney M”) i Duc de Gaeta–Pobla de Farnals (“Hotel dulce hotel”), tots ells participants en el concurs de playbacks de la Junta Central Fallera.

Passejareu pel firmament i descobrireu les seues històries, les seues llegendes i la seua poesia de la mà d’Estela, protagonista de “Galileo, los mensajeros de las estrellas”. Amb ella coneixereu les primeres persones que decidiren mirar cap a les estreles i arribareu fins a Galileo Galilei i els seus invents i teories; tot açò de la mà de Camaleón Teatro, que també estrena a Expojove “La máquina loca” i “Los Tesoros de Leonardo“. I disfrutareu d’un espectacle totalment improvisat, on ni tan sols els actors saben què passarà, amb Miguel Moraga i Jesús F. Manzano. Junts presenten “Impro Versión 2 al cubo“, una comèdia fresca i impredictible que es desenvolupa gràcies a les històries proposades pel públic.

La companyia La Finestra Nou Circ s’encarrega de coordinar el projecte “Finestra inclusiva”, en el qual col·laboren les associacions ALTER Valencia, La Cambra, Alanna i Iniciatives Solidàries. Tots ells generen un espectacle amb números individuals o en grup de malabars, equilibri, clown i altres expressions artístiques com el mim. “Finestra Inclusiva” és una intervenció socioeducativa que serveix d’eina per a l’enfortiment d’habilitats personals i socials, contribuint al desenvolupament personal dels participants, alhora que reivindica el dret a la participació plena i igualitària de les persones amb discapacitat a la societat . També de La Finestra Nou Circ és l’obra “La família Romanesku”, despreocupats, lleugers, sense més lligams que una taula on reunir-se a menjar tots junts. La família Romanesku és sorprenentment acrobàtica, malabarista, voladora. De vegades, però, també és molt pallassa, molt d’ensopegar, del cabreig absurd, del ridícul moderat, de la creativitat il·lògica, de l’amor desacompassat.
I com que ja vos hem contat tantes coses, vos convidem a vindre a Expojove i descobrir amb què ens sorprenen moltíssimes activitats més.

¿Ya habéis visto las actividades que tendrán lugar este año en ExpoJove? ¡Hay un montón! Ahora queremos hablaros de los espectáculos. Porque, sí, la ciencia hace muy buena pareja con la música, el teatro, el humor… ¡y parece que también con la magia!

(més…)