El Regidor de Festes i Cultura Popular, Francisco Lledó, va presentar en una roda de premsa esta nova edició, la número 33, que, segons ha expressat el Regidor, “s’ ha organitzat amb la mateixa il·lusió i èmfasi que la primera pel que s’espera que se supere la xifra dels 250.000 visitants gràcies a què enguany el calendari ens deixa dos caps de setmana complets”.

A partir de divendres que ve, els visitants d’Expojove, que ha comptat amb un pressupost de 250.000 euros, una xifra entorn de la del passat any, trobaran els 75 mil metres quadrats de diversió i oci que alberga el recinte firal dividit en quatre pavellons. Francisco Lledó ha explicat que l’identificat com “Pavelló 1”, està ocupat íntegrament per les activitats que organitza la Regidoria de Festes, “té com a tema central “La Selva” i està decorat per artistes fallers com Latorre i Sanz que han recreat l’ambient salvatge reproduint animals propis d’este hàbitat. Estem convençuts de que serà el més señalado”, ha afegit. Es tracta d’un espai que alberga una gran varietat d’activitats atractives amb què poder “conéixer millor la flora i la fauna a més de participar en els tallers i les exposicions allí disposades”, va explicar Lledó. I és que la Regidoria de Festes ha comptat amb la col·laboració del sector valencià del teatre i de l’espectacle, perquè des del dia 26 de desembre fins al 4 de gener s’han organitzat fins a 133 actuacions en què participen i protagonitzen artistes com Mathena, Tot en U Ornamentistes florares de Picassent, Alejop d’Almenara, El Circ Gran Fele, AMB Espectacles, La Màquina de Cronos, El Llombo d’Ontinyent i el Taller de Manolo García.

Una de les novetats amb les quals compta la XXXIII edició d’Expojove és el reforç de l’estand de Junta Central Fallera, segons va apuntar el Regidor. “Ademés del tradicional concurs de maquetes i de la disc mòbil en permanent activitat, ja incorporada en l’anterior edició i on es farà un concurs de Dj’s fallers, s’ha organitzat un circuit de Scalextric així com un campionat de futbolí entre comissions falleres -en el que podran competir 24 persones al mateix temps i pel que ja han sol·licitat participació 16 fallas“, va explicar Lledó.

IMG_0345

El Regidor de Festes ha indicat la rellevància de mantindre la “línia de solidaritat que també es vincula a “Expojove”. I és que en esta nova edició, la Fira de la Infància comptarà amb la presencia d’ASETE, l’Associació d’Especialistes Eqüestres “amb la bonica i apassionant labor de posar els seus cavalls a disposició de persones amb mobilitat reducida”. A este respecte, Lledó ha explicat que, en el Pavelló 4, junt amb els 1000 metres d’àrea esportiva que també coordina la Regidoria de Festes, es duran a terme les activitats amb ASETE adaptades gràcies a, entre altres recursos, “unes rampes per a poder accedir des de la cadira de rodes al llom del cavall”.

 

Paral·lelament, “Expojove” comptarà amb la tradicional exposició de diorames amb els populars ninos Play Mobil. Esta exposició també esta vinculada amb en esta “línia de solidaritat”, perquè, segons ha detallat Lledó, “els col·leccionistes de Play Mobil que munten els diorames en col·laboració amb la Regidoria han entregat joguets a repartir entre els fills de dones maltractades que atén la Policia Local de Valencia”. “Ens agradaria destacar la dita aportació en dates tan assenyalades i davant d’una problemàtica tan desgraciadament actual com la violència de gènere. Esperem que esta acció servisca per a traure un somriure a estos xiquets i als seus familiars”.

En total, cinc són els espais de què podran disfrutar els assistents i que alberguen un total de 50 expositors amb una àmplia, variada i més que diversa oferta de diversió. “Devem sentir-nos orgullosos d’una marca que és patrimoni del poble valencià i que hi ha passeu de generació en generació. Els xiquets de llavors són els pares d’ara”, va assenyalar Francisco Lledó.

IMG_0343

Activitats per a jóvens en ExpoJove

Així mateix, l’Ajuntament també ha apostat pels jóvens disposant un gran espai que han cridat ‘YouExperience‘. Es tracta d’un esdeveniment únic en què podràs veure sobre un escenari als teus youtubers favorits, que ixen de la pantalla per a presentar-te en directe un espectacle ple de creativitat, humor, enginy i música. La raó de crear esta iniciativa és “la importància d’Internet i You Tube per als jóvens: amb ells ha nascut una nova generació de comunicadors, molts d’ells ja convertits en fenomen social, amb canals propis que compten amb milions de subscriptors i acumulen xifres de reproducció dels seus vídeos d’autèntic vertigen”, va apuntar Lledó.

YouExperience tindrà lloc el 3 de gener en l’Auditori 1º del Centre d’Esdeveniments de Fira València i s’estructura en tres passes al llarg de la jornada (11.30h, 15h i 18.30h) . Totes aquelles persones interessades en esta experiència podran trobar més informació en la web www.youexperiencelive.com.

Participació d’altres Regidories de l’Ajuntament

En l’organització i desenrotllament de ‘Expojove’ també participen altres delegacions de l’Ajuntament, entre elles la de Transports i Circulació que s’ha sumat a través de l’EMT a la temàtica general de “La Selva” tematitzant el seu estand (ubicat en el Pavelló 1) , diverses parades de bus per la ciutat així com alguns dels autobusos que recorren València i la seua àrea metropolitana.

D’altra banda, les regidories de Joventut i Esports, de Medi Ambient i de Seguretat Ciutadana també comptaran amb un espai reservat així com la Diputació Provincial de València, aon en la seua parcel·la de 800 metres quadrats s’ompliran de diversió i entreteniment, i l’IVAJ, participarà un any més en ‘Expojove’.

El Regidor de Festes i Cultura Popular ha destacat el fet de congelar els preus respecte dels últims anys. L’entrada normal és de 5 euros, mentres que la reduïda (per als dies 31 de desembre i 1 de gener) serà de 2 euros. D’altra banda, presentant el Carnet Jove, el de Família Nombrosa o concertant una visita de grup (de mínim 15 persones) el cost de l’entrada serà de 3 euros. Els majors de 60 anys només pagaran un euro mentres que les persones amb mobilitat reduïda i els xiquets menors de 4 anys tenen l’entrada gratuïta.