Comencem el 2016 amb les bateries ben carregades d’energia i l’horari ple d’espectacles musicals. L’encarregada d’inaugurar este nou any sobre l’escenari principal d’ExpoJove ha sigut la Falla Duc de Gaeta–Pobla de Farnals, que amb el playback «Bien viaje» ens ha transportat a l’univers estètic d’Alícia al país de les meravelles en la seua vessant més burtoniana. Tot això a través de mítica música de The Rocky Horror Picture Show que ha posat en peu el públic assistent a este espectacle, guanyador del segon premi en la modalitat individual infantil del concurs de playbacks de la Junta Central Fallera. La cosa no acaba ací: a més de representar dos vegades «Bien viaje», a partir de les 18:35h han tornat a prendre l’escenari amb «Hotel dulce hotel», guanyador absolut en la modalitat de grups del concurs organitzat per la Delegació d’Infantils de la JCF.

Ara bé, els playbacks no són exclusius de hui. Estos dos espectacles s’afigen a la resta dels que hem pogut gaudir, i gaudirem, en esta edició d’ExpoJove. «Mi gran boda griega», de la mà de la Falla Lepanto de Benetússer, ens ha acompanyat des del principi de la fira amb les cançons d’ABBA. La Falla Fray J. Rodríguez–P. Cortina també ha volgut mostrat la seua vena artística amb dos espectacles: «Un paseo por la fama», que ens fa testimonis d’una cerimònia dels Oscar molt caòtica, i «La mecánica del corazón», que s’endugué el tercer premi de playbacks de la JCF en la modalitat infantil. Amb la gent més jove de la Falla Dos de Mayo de Paterna vam fer un viatge en el temps, a la dècada dels setanta, ballant la música disco del grup Boney M.

I amb el nou any es dupliquen les actuacions. A més de les que podem vore en l’escenari principal, també hi haurà playbacks i espectacles de màgia a l’escenari de l’estand de la JCF. Apunteu!