A ExpoJove t’esperen un centenar de propostes, però per a posar-vos les coses més fàcils hem preparat una ruta dedicada als visitants més intrèpids. Vos atreviu a seguir-la? Només necessitareu roba i calcer còmode, molta energia, ganes de viure una aventura inoblidable… i entrar al pavelló 1.

La ruta comença travessant la porta estel·lar (estand 2). En fer-ho, passarem a un món ple de sorpreses i emocions. Per exemple, tindrem l’oportunitat d’entrar al centre de comandament de la Nau Cavanilles (estand 4). Ben a prop podem participar en un taller de submarinisme que ens prepararà per a explorar el fons marí (estand 5b). I com que tota persona aventurera haurà de viure algun dia una tempesta, amb l’espectacle d’Escuela de Ciencia (estand 5) aprendrem a entendre i controlar els poderosos rajos de la natura.

També és possible que necessitem pilotar un avió en alguna de les nostres expedicions, així que una bona idea és passar per un dels quatre simuladors de vols que hi ha a ExpoJove (estand 14). I per a no marejar-se si hi ha turbulències, ni amb la falta de gravetat en els viatges espacials, el millor entrenament és pujar al giroscopi, una atracció consistent en tres anells enganxats entre sí i que giren en tots els angles possibles.

Tot seguit passarem pel jumpy (estand 19), un llit elàstic enorme on botar i enfortir les cames, cosa que ens servirà per a pujar després pel rocòdrom (estand 17). Perquè, sí, en la nostra aventura també haurem d’escalar muntanyes! I com baixarem des de les altures? Llançant-nos per la tirolina (estand 17). I, per cert, si hi ha cua en teniu dues més al pavelló 4!

Sovint sabem on comencen els viatges però no on acaben… Què podem fer per saber si en eixe lloc desconegut hi ha habitants? Gràcies a l’activitat d’arqueologia experimental (estand 16), guiats per un arqueòleg i el seu ajudant aprendrem la metodologia que s’ha de seguir, des del muntatge de la quadrícula per a l’excavació fins a la reflexió sobre les troballes, per a saber si en eixe territori per explorar hi ha o hi va haver vida.

Que comence l’aventura!