El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, acompanyat per les falleres majors de València, Rocío Gil i Daniela Gómez, i altres membres de la corporació municipal ha realitzat este matí un ampli recorregut pels diferents pavellons de Fira València ocupats des de hui, i fins al 4 de gener pròxim, per Expojove, dedicada enguany a l’alimentació sostenible, sense oblidar la seua tradicional oferta festiva, d’esport i jocs, de música, teatre, màgia i atraccions, i també d’aproximació a la labor que realitzen les diferents àrees de govern de la ciutat.

“Dins de la programació estratègica de la regidoria de Cultura Festiva per al Nadal destaca l’aposta per Expojove, que enguany està dedicat a la l’alimentació sostenible, coincidint amb la capitalitat mundial que ha ostentat València este 2017. Tenim més de 50.000 metres quadrats pensats per a xiquets i xiquetes però també per a un públic familiar, perquè aprenguen, perquè juguen, perquè se’n tornen a casa després d’una experiència inoblidable que enguany està centrada en l’alimentació, a saber d’on vénen els aliments que consumim”, ha afirmat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, moments abans d’iniciar, acompanyat per les falleres majors de València, Rocío Gil i Daniela Gómez, per nombrosos regidors i regidores del Govern de la Nau i dels grups Popular i Ciutadans que s’han anat sumant, al recorregut per esta nova edició d’Expojove a Fira València

En este recorregut en el qual també ha participat la cuinera valenciana Begoña Rodrigo, guanyadora d’un popular concurs televisiu, Pere Fuset ha ressaltat la importància perquè els milers de xiquets i xiquetes que a partir de hui visitaran Expojove “puguen viure l’experiència de xafar el raïm, conrear llavors, explorar l’horta Valenciana, entrar en contacte amb la mar, la muntanya, la granja, d’on vénen els aliments, i també gaudir d’eixos quinze tallers i més de quinze espectacles diaris que tindrem a càrrec de Maduixa Teatre, Pop Corn’s o el mag Yunke, que tancarà cada jornada amb el seu espectacle “Conjure”.

FESTA, PARTICIPACIÓ I BONS ALIMENTS

Fuset ha destacat la importància d’oferir a la ciutadania una alternativa d’oci nadalenc com Expojove, “amb un horari molt ampli de festa i de participació, d’acostament a l’alimentació sostenible en el recinte de Fira València sota el lema ‘Nyam!’, amb motiu de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació de la FAO que enguany ha ostentat la nostra ciutat”.

En el llarg recorregut realitzat en esta primera jornada de la tradicional fira s’han visitat les sis àrees temàtiques, començant per l’escenari principal de ‘La gran cuina’, on tots els dies a les 14.00 hores trobarem el grup Pop Corn’s, de Maduixa Teatre, a diverses falles amb els seus playbacks i la clausura, a les 19.00 hores, a càrrec del mag Yunke i el seu espectacle de grans il·lusions ‘Conjure’. A més, hi haurà altres cinc espais en referència als enclavaments d’on provenen els aliments, que seran la Granja (amb La Festa de Donkey), la Muntanya (amb l’espectacle Javi Javichi i els titelles de Carbonat i Lipidia), el Bosc (amb Contes del Revés), l’Horta (amb El Barquet de Nelet i L’Horta de Tonet) i l’Albufera i el Mar.

Tant Fuset com les Falleres Majors i els regidors que han realitzat el recorregut han participat en alguns jocs i activitats dels pavellons que han visitat, en algunes de les quals han tingut com a amfitrions als regidors i les àrees corresponents: Pilar Soriano al de Medi Ambient; Carlos Galiana en Mercats Municipals; Anaïs Menguzzato en el de Protecció Ciutadana; Giuseppe Grezzi en l’espai de l’EMT o Consol Castillo en el d’Agricultura. També han visitat el de Junta Central Fallera, o el de la Fundació Esportiva Municipal, entre altres.

Com ha comentat Pere Fuset, enguany els visitants d’Expojove podran gaudir de prop de 15 espectacles diaris i 15 tallers diferents repartits en un pavelló de 12.000 metres quadrats. A més, hi ha 10 instal·lacions participatives gegants, entre les quals destaca un laberint de 450 metres quadrats, un circuit d’aventura, un “Qui és qui” marí, tallers perquè els xiquets i les xiquetes elaboren most, treballen amb argila o planten llavors i un altre sota el nom ‘Pasta la massa’, un bosc musical, o un simulador 6D.

En eixos 50.000 metres quadrats d’Expojove distribuïts en els diferents pavellons, destaca igualment la tradicional zona poliesportiva, amb presència de prop de vint esports en constant activitat per a estimular a la pràctica esportiva. Les escoles esportives municipals faran possible la presència del rugbi, karate, triatló, tennis de taula, skate, gimnàstica, escacs, pilota valenciana, hoquei, patinatge i halterofília. També hi haurà un lloc reservat per a la Federació d’Esports Adaptats per a donar a conèixer esports com el bàsquet en cadires de rodes.

Fuset ha convidat tota la ciutadania a acudir amb els més menuts i les més menudes a esta edició d’Expojove, que “enguany pretén superar les xifres de rècord de l’edició passada”, quan es va arribar a les 90.000 visites. “És una gran oportunitat per combinar l’oferta lúdica més divertida amb valors fonamentals pels quals ens encanta que València siga notícia, com ara l’alimentació saludable i sostenible”, ha afirmat.

L’horari d’esta edició, que s’allargarà fins el pròxim 4 de gener, serà d’11.00 a 20.00 hores, a excepció del dia 31, dia de Cap d’Any, que obrirà de 10.00 a 14.00 hores, i el dia 1 de gener, quan obrirà de 16.00 a 21.00 hores.

Mitjançant l’etiqueta #ExpojoveVLC i dels comptes de Facebook, Instagram i Twitter es farà un seguiment continuat, relatant aspectes singulars a Instastories. Les persones usuàries podran compartir el seu “passaport alimentari” (constatant que els menuts i les menudes han participat de totes les activitats principals).