ExpoJove ja està ací, només falten unes setmanes perquè s’obriguen les portes del viatge a través dels segles passats i futurs que hem preparat amb il·lusió i molts càlculs espaitemporals. Del 26 de desembre al 4 de gener la Fira de València obre les portes perquè botem d’un segle a un altre de la història. Volem que disfrutes al màxim de la teua visita, per això hem preparat un xicotet manual perquè et converteixques en el visitant perfecte:

Estigues hidratat. Beu molts líquids abans, durant i després de la visita a ExpoJove, perquè amb tanta activitat física, lúdica i intel·lectual és fàcil perdre electròlits i ja que estem, un parell de quilos (encara sort que amb el sopar de Nit de Nadal i el dinar de Nadal haurem fet apilament d’energia).

Estalvia’t la cua de la taquilla. Per a això no cal acampar a la porta tres dies abans, només cal comprar les entrades anticipadament des del website. Ràpid, fàcil, còmode i en una pàgina web plena de color, que per alguna cosa s’han esforçat nostres programadors.

Activa el teu esperit de l’aventura. Perquè fins que no estigues en ExpoJove no sabràs a quines intrèpides aventures i empreses et vas a haver d’enfrontar amb la família. Amb l’obertura de les portes de la Fira s’obre un portal al desconegut, a temps remots en els quals no podies preguntar-li a Google la resposta. Mantingueu els sentits desperts.

Estudia (una mica). Tampoc implica que mires els llibres de l’EGB, BUP, ESO o les sigles que fora que et van tocar en el pla educatiu de la teua època, però un repàs a les pàgines d’Història de la Wikipedia t’asseguraran uns coneixements base amb els que podràs ser un dels genis expojoveros d’aquesta edició. Per si encara no ha quedat clar, la Història MOLA.

No oblidis la càmera! Viatjar al passat i al futur no és una cosa que es fa cada dia. I segurament quan ho expliques els més escèptics no et creuran i et titllaran de boig. No dixes que això passe, arma’t amb molta bateria al mòbil, recordeu-vos per una vegada d’usar la càmera digital que et van regalar fa tres Reis o integra’t del tot amb el Renaixement i porta’t el cavallet, els olis, el llenç i el set de pinzells per immortalitzar el moment seguint els ensenyaments artístics de Leonardo da Vinci.

Aprèn dels mestres. O siga, dels més mentra, perquè ells ens donen mil voltes en això de somriure i gaudir amb cada segon de ExpoJove.

Només un consell més relacionat amb això: si eres capaç de seguir el ritme, no oblides fer estiraments després de la jornada, que el cruiximent del dia següent no perdona.