El pavelló 1 de Expojove dedica bona part de les seues activitats a la divulgació i l’acostament a l’horta valenciana.

L’horta és un dels grans al·licients de l’edició actual d’Expojove. Protagonista del pavelló 1, s’ha disposat un paisatge que recrea els camps típics valencians, així com les construccions històriques en forma de barraca. Amb l’objectiu de divulgar i apropar als més menuts els trets distintius de l’agricultura, els amplis valors de l’horta, cada dia està habilitat un escenari en el qual entre bancals es realitzen actuacions musicals i escèniques.

Igualment els visitants poden endinsar-se en el dia a dia de l’horta i de l’agricultura propera amb activitats com el taller de most, els tallers tradicionals, la nória o el Qui és Qui de l’Albufera, amb el qual descobrir moltes de les espècie autòctones que ens envolten.

Amb motiu de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació de la FAO, que enguany gaudeix la ciutat de València, la fira ExpoJove gira al voltant de l’alimentació saludable i sostenible, amb l’eslògan ‘Nyam!’. Una nova edició d’esta fira nadalenca dedicada a la infància i a la joventut que se celebra del 26 de desembre al 4 de gener a Fira València.

L’horari d’Expojove es d’11 a 20 hores, a excepció del 31 de desembre que estarà oberta de 10 a 14 h i l’1 de gener que obrirà de 16 a 21 h. Es podran gaudir de vora 15 espectacles diaris i de 15 tallers diferents repartits en un pavelló de 12.000 metres quadrats. A més, ExpoJove compta amb 10 instal·lacions participatives gegants.

Entre les institucions participants està Ivaj, Diputació de València, Regidoria de Cultura Festiva, Regidoria de Mobilitat i EMT, Regidoria de Seguretat Ciutadana, Fundació Esportiva Municipal, Regidoria de Joventut, Regidoria de Medi Ambient, Regidoria de Desenvolupament Urbà, Regidoria De Comerç, Direcció General d’Infància de la Generalitat, Conselleria de Medi Ambient, El Corte Inglés, Valencia CF., Levante U.D., Valencia Basket, Junta Central Fallera, Carpe Vitae, Comandància Militar de València i Castelló i l’Associació Espanyola Contra el Càncer.

El hashtag que fomenta la conversa és #ExpojoveVLC, amb una intensa cobertura a Facebook, Twitter i Instagram, a través d’un llenguatge accessible i proper per implicar els més joves.