La segona jornada de la Fira de la Infància i la Joventut arreplega a experts que combinen humor i ciència

EXPOJOVE TRENCA EL MITE QUE LA CIÈNCIA ÉS AVORRIDA

La Universitat de València i la Universitat Politècnica de València també posen en pràctica la ciència a Expojove

Una de les múltiples activitats programades dins de la 34a edició ha estat el debat que experts del món de la ciència han oferit a l’escenari del pavelló principal, on els tres convidats han acabat amb el mite que la ciència és avorrida amb les seues disparatades intervencions, encara que plenes de realitat, per a captar al públic més jove i també als seus pares.

A la conferència #ParlemDeCiència han participat Vicent J. Martínez, catedràtic d’Astronomia i Astrofísica de la Universitat de València; Albert Martínez, presentador de vídeos de divulgació científica del portal conec.es; i Aitor Sánchez, dietista i nutricionista i autor del blog de nutrició, dietètica, alimentació i ciència ‘Mi dieta cojea’.

Amb un monòleg científic d’Albert Martínez ha començat la xarrada sobre ciència per a xiquets i joves. Aitor Sánchez ha estat el primer en parlar sobre la nutrició en clau d’humor, i Vicent J. Martínez ha tancat el debat #ParlemDeCiència de la jornada a Expojove amb la seua intervenció sobre la possibilitat que existisca vida extraterrestre.

Una de les novetats d’enguany i relacionada amb la ciència, és la participació de la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València, situades en dos estands del pavelló principal, on potencien el caràcter divulgatiu dels seus participants i posen en pràctica la ciència amb xicotets, joves i adults. La Universitat de València mostra l’exposició ‘Científiques invisibles’, que posa en valor el treball desenvolupat per moltes dones científiques al llarg de la història. Al seu estand, els més menuts poden fer naus espacials als tallers de l’Observatori Astronòmic i activitats relacionades amb la localització espacial i l’agudesa auditiva amb els processadors d’àudio de SPAT (The Signal Processing & Acoustic Technology) de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria.

Per la seua banda, la UPV introduïx la geomàtica a través de diferents activitats visuals i didàctiques perquè els més menuts puguen vore con es fan les cartografies amb les noves tecnologies. Al mateix temps, ofereixen activitats relacionades amb drons amb un simulador, una exposició, sortejos i exhibicions des de l’Escola de Disseny d’Enginyeria Aeronàutica.

La segunda jornada de la Feria de la Infancia y la Juventud de Valencia reúne a expertos que mezclan el humor y la ciencia

EXPOJOVE ROMPE EL MITO DE QUE LA CIENCIA ES ABURRIDA

La Universitat de València y la Universitat Politècnica de València también ponen en práctica la ciencia en Expojove

Una de las múltiples actividades programadas dentro de la 34º edición ha sido el debate que expertos del mundo de la ciencia han ofrecido en el escenario del pabellón principal con una nota humorística y enfocada con el lema de la feria ‘¡la ciencia mola!’, donde los tres invitados han terminado con el mito de que la ciencia es aburrida con sus disparatadas intervenciones, aunque llenas de realidad, para captar al público más joven y también a sus padres.

La conferencia #ParlemDeCiència ha contado con la participación de Vicent J. Martínez, catedrático de Astronomía y Astrofísica de la Universitat de València, Albert Martínez presentador de videos de divulgación científica del portal conec.es y Aitor Sánchez, dietista y nutricionista y autor del blog de nutrición, dietética, alimentación y ciencia ‘Mi dieta cojea’.

Con un monólogo científico de Albert Martínez ha dado comienzo la charla sobre ciencia para niños y jóvenes. Aitor Sánchez ha sido el primero en hablar sobre la nutrición en la actualidad en clave de humor, y Vicent J. Martínez ha finalizado el debate #ParlemDeCiència de la jornada en Expojove con su intervención sobre la posibilidad de que existiese vida extraterrestre.

Una de las novedades de este año y relacionada con la ciencia, es la participación de la Universitat Politècnica de València y la Universitat de València, situadas en sendos stands del pabellón principal, donde potencian el carácter educativo de sus participantes y ponen en práctica la ciencia con pequeños, jóvenes y adultos. En este caso, la Universitat de València muestra la exposición ‘Científicas invisibles’, que pone en valor el trabajo desarrollado por muchas mujeres científicas a lo largo de la historia. En el stand, los pequeños realizan naves espaciales en los talleres del Observatorio Astronómico y actividades relacionadas con la localización espacial y la agudeza auditiva con los procesadores de audio de SPAT (The Signal Processing & Acoustic Technology) de la Escuela Técnica Superior de Ingeniería.

Entre tanta propuesta sobre el conocimiento científico, la UPV introduce la geomática mediante distintas actividades visuales y didácticas para que desde pequeños vean como se hacen las cartografías con las nuevas tecnologías. A su vez, también ofrecen actividades relacionadas con drones con un simulador, una exposición, sorteos y exhibiciones desde la Escuela de Diseño de Ingeniería Aeronáutica.