Del 26 de diciembre de 2024 al 4 de enero de 2025

La reivindicació de València com a part integrant de la Ruta de la Seda, ampli recorregut comercial i cultural, ha pres també ExpoJove exhibint la intensa tasca de divulgació històrica que en esta edició té el certamen dedicat als més menuts.

Amb un escenari homònim caracteritzat amb els motius que s’identifiquen amb el viatge civilitzador, ExpoJove recorda a aquells referents que des de València fins a la Xina comprenen la recerca de la seda, unint-se a les commemoracions al respecte.

image4
Té lloc amb espectacles com el de l’escola de dansa Sara Guirado, que ha recreat el fervor per la ruta a través del ball; des de la Xina passant per l’Índia, Pèrsia i Aràbia i arribant a València, fent-se ressò de l’ampli intercanvi cultural i transportant a l’època a través de la dansa. S’emmarca en la voluntat de l’actual edició per situar la història com a eix temàtic principal.

Igualment l’espectacle de El Viatge dels Somnis recrea l’afany aventurer dels descobridors, enaltint el poder de la curiositat com a clau de l’avanç històric.

image2

Melòmans revoluciona ExpoJove

La segona jornada d’ExpoJove ha estat protagonitzada també per l’èxit de Melòmans, el grup de joves valencians que cantant a capella combinen música i humor. Amb el seu espectacle Desconcierto, ha revolucionat l’escenari principal, sonant la música ‘The Olympic Spirit’ de John Williams amb un relat en el qual tot va sobre rodes fins que els contratemps i els imprevistos comencen. L’humor i el bon gust musical acompanyen el repertori de les quatre veus alienes a instrumentació.

image5

L’actual edició de ExpoJove es prolongarà fins al 4 gener 2017 sobre un total de 4 pavellons de Fira València (amb una superfície de 11.160 m2 per pavelló). L’horari d’accés del públic serà de 11:00 a 20:00 hores, excepte els dies 31 de desembre i 1 de gener, que serà de 10:00 a 14:00 hores, el dia 31, i de 16:00 a 21:00 hores, el dia 1.

El hashtag que fomenta la conversa és #ExpojoveVLC, amb una intensa cobertura a Facebook, Twitter i Instagram, a través d’un llenguatge accessible i proper per implicar a les i els més joves.