Amb motiu de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació de la FAO, que enguany gaudeix la ciutat de València, la fira ExpoJove girarà al voltant de l’alimentació saludable i sostenible, amb l’eslògan ‘Nyam!’. Una nova edició d’esta fira nadalenca dedicada a la infància i a la joventut que se celebra del 26 de desembre al 4 de gener a Fira València.

“Moltes vegades no associem les conductes saludables en l’alimentació a la diversió. Es tracta ací d’aprofitar ExpoJove per a generar conductes i percepcions positives cap a determinats aliments com les fruites, els llegums o les verdures, i ajudar als pares i mares a crear hàbits d’alimentació saludables entre els més menuts, tot lligant-ho al joc i l’entreteniment”, ha exposat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, en la presentació de la programació.

La fira d’enguany estarà dividida en sis àrees temàtiques. ‘La gran cuina’ serà l’escenari principal on tots els dies a les 14 hores trobarem al grup Pop Corn’s de Maduixa Teatre, a diverses Falles amb els seus playbacks i la clausura, a les 19 h, a càrrec del Mag Yunke i el seu espectacle de grans il·lusions ‘Conjuro’. A més, hi haurà altres cinc espais en referència als espais d’on provenen els aliments, que seran La Granja, La Muntanya, El Bosc, L’Horta i L’Albufera i la Mar.

L’horari d’Expojove serà d’11 a 20 hores, a excepció del 31 de desembre que estarà oberta de 10 a 14 h i l’1 de gener que obrirà de 16 a 21 h. Es podran gaudir de vora 15 espectacles diaris i de 15 tallers diferents repartits en un pavelló de 12.000 metres quadrats. A més, ExpoJove comptarà amb 10 instal·lacions participatives gegants entre les quals trobarem un laberint gegant de 450 metres quadrats, un circuit d’aventura, un “Qui és qui” marí, un simulador 6D i altres sorpreses més.

La distribució en quatre pavellons serà la mateixa que l’any passat, on es comptarà amb la fira d’atraccions, les zones d’esport i també el pavelló de marques, entitats i institucions. A més, enguany, tal com ha recordat Fuset, “s’ha fet un especial esforç en què els llocs de menjar que són habituals en la fira paren especial atenció a la temàtica i tinguen entre la seua oferta productes sostenibles i saludables”.

El disseny del cartell d’enguany ha estat realitzat per Adrià Vidal, estudiant de l’Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD) de València. Així, mitjançant este conveni, es dóna l’oportunitat a joves dissenyadors de donar a conéixer el seu talent. “Per a nosaltres és important la imatge i és una de les apostes estratègiques d’esta regidoria la de recolzar-se en el gran treball dels dissenyadors, il·lustradors i cartellistes valencians per a impulsar cadascun dels grans esdeveniments de la nostra ciutat, que han de servir de carta de presentació de la marca València al món”, ha destacat Pere Fuset.