Del 26 de diciembre de 2024 al 4 de enero de 2025

Tot i que estes dates solen anar relacionades a celebracions amb menjars copiosos i abundants, a ExpoJove aprofitem el Nadal per a aprendre hàbits de vida saludables. A banda de la gran varietat de propostes esportives, amb la Fundación Sabor y Salud, l’AECC i Els Cuidix els xiquets i xiquetes que visiten la fira podran educar-se en salut al mateix temps que es divertixen.

La Fundación Sabor y Salud tracta de fomentar una alimentació saludable en les famílies, destacant especialment els beneficis de menjar fruites i verdures. Per això, s’han proposat repartir en ExpoJove més de 6.500 caquis i mandarines i 2.500 ensalades de fruita envasades i llestes per a menjar. L’únic requisit és participar en les diferents activitats que han preparat, totes elles orientades a conéixer les diferents fruites i verdures i la importància del seu consum. Pintacares, degustació de fruita, photocall, modelatge de fruites en plastilina o activitats relacionades amb la piràmide nutricional són només algunes de les seues propostes.

Amb l’ Aecc Valencia també és possible que la gent més menuda de casa puga aprendre a cuidar-se mentre juga. Els xiquets i xiquetes disfrutaran amb la “Ruta de la Salut”, una divertida gimcana formada per cinc tallers: bits saludables –on pintaran dibuixos amb fruites, aprendran a rentar-se les dents cada dia, a tindre cura del sol i a practicar esport regularment–; taller de manualitats –on podran mostrar la seua habilitat fent caretes amb cartolines dels seus personatges preferits–; taller de globoflexia –per aprendre a fer divertides figures amb globus–; taller de flors de paper –on aprendran a fer originals flors amb tovallons–; i taller de maquillatge –on els pintaran les cares amb maduixes, acolorides papallones o els seus dibuixos preferits. Si passen per un mínim de quatre tallers, els participants aconseguiran pujar al “Pòdium de la Salut”, a més de rebre el millor premi: haver aprés a cuidar-se! I mentre els més menuts s’entretenen, els familiars podran demanar consells de prevenció per a diferents tipus de càncer, apuntar-se a grups per a deixar de fumar o rebre informació sobre els riscos que comporta una exposició solar excessiva.

I si parlem d’aprendre a cuidar-se i de cuidar als altres, no podem oblidar-nos d’Els Cuidix! No sabeu qui són? Uns éssers màgics que viuen als túnels de ventilació dels hospitals i que, quan veuen que algú està malalt, viatgen a l’interior del seu cos i l’ajuden a combatre la malaltia. Els podeu conéixer a ExpoJove i participar en els seus jocs i tallers creatius. Una manera ben amable d’acostar el món sanitari als xiquets i xiquetes, de reforçar els valors saludables des d’una nova perspectiva i de fer prevenció a comportaments i hàbits tòxics.