Del 26 de diciembre de 2024 al 4 de enero de 2025

Prop de 90.000 persones visiten una nova edició emmarcada en la posició de València com a Capital Mundial de l’Alimentació de la FAO.

Expojove viu hui la seua última jornada a l’actual edició, dedicada a l’alimentació sostenible i als espais naturals que ens envolten. L’últim dia segueix carregat de propostes basades en l’aposta pel coneixement del medi natural i dels aliments que consumim.

Amb unes xifres similars a l’edició passada, amb prop de 90.000 persones visitant Expojove durant tot el certamen, l’horta s’ha convertit en un dels grans al·licients. Protagonista del pavelló 1, s’ha disposat un paisatge que recrea els camps típics valencians, així com les construccions històriques en forma de barraca. Amb l’objectiu de divulgar i apropar als més menuts els trets distintius de l’agricultura, els amplis valors de l’horta, cada dia està habilitat un escenari en el qual entre bancals es realitzen actuacions musicals i escèniques.

Igualment els visitants poden endinsar-se en el dia a dia de l’horta i de l’agricultura propera amb activitats com el taller de most, els tallers tradicionals, la nória o el Qui és Qui de l’Albufera, amb el qual descobrir moltes de les espècie autòctones que ens envolten.

Entre les institucions participants està Ivaj, Diputació de València, Regidoria de Cultura Festiva, Regidoria de Mobilitat i EMT, Regidoria de Seguretat Ciutadana, Fundació Esportiva Municipal, Regidoria de Joventut, Regidoria de Medi Ambient, Regidoria de Desenvolupament Urbà, Regidoria De Comerç, Direcció General d’Infància de la Generalitat, Conselleria de Medi Ambient, El Corte Inglés, Valencia CF., Levante U.D., Valencia Basket, Junta Central Fallera, Carpe Vitae, Comandància Militar de València i Castelló i l’Associació Espanyola Contra el Càncer.

Entre les múltiples activitats que cada dia tenen lloc en Expojove algunes de les que més públic congreguen són les esportives, situades a la zona esportiva del pavelló 4.

De la mà de la Federació Esportiva Municipal s’ofereix la possibilitat a milers de xiquets d’acostar-se a tot tipus d’esports, generant l’afició per la pràctica esportiva i transmetent valors com el joc en equip. Més de 6.000 metres quadrats amb prop de quinze esports diferents és l’oferta que aquest any presenta Expojove.

El hashtag que fomenta la conversa és #ExpojoveVLC, amb una intensa cobertura a Facebook, Twitter i Instagram, a través d’un llenguatge accessible i proper per implicar els més joves.