Del 26 de diciembre de 2024 al 4 de enero de 2025

L’edició d’enguany d’Expojove ha tancat les portes amb una xifra rècord de visitants, en superar el centenar de milers de visites. En total han sigut 100.927 persones les que han passat pel recinte de Fira València durant els darrers 10 dies per disfrutar de la tradicional fira de la infància i la joventut, que enguany ha tingut l’alimentació saludable i sostenible com a fil conductor.

“És una molt bona notícia l’èxit de públic a Expojove, amb dades objectives i comprobables, que demostra que l’oferta lúdica que organitzem des de l’Ajuntament de València va en el camí correcte i que milers de xiquets i xiquetes i de persones adultes també han volgut combinar la diversió amb uns valors que durant tot el 2017 han sigut centrals a la nostra ciutat amb la Capitalitat de l’Alimentació”, ha explicat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.

La xifra de visitants d’enguany suposa un augment d’un 13 per cent respecte a les vora 90.000 visites de l’edició anterior, tot i que el calendari ha determinat que els dies festius, amb horaris reduïts coincidiren amb els caps de setmana. En total, de les 100.927 persones que han visitat Expojove enguany, 12.264 ho han fet en grup, mentre que s’ha registrat la visita d’11.127 integrants de comissions falleres. A més, s’ha produït una notable venda d’entrades per Internet arran de la campanya intensa de difusió que s’ha fet a través de les xarxes socials.

Durant tot el certamen hi ha hagut 15 espectacles diaris i 15 tallers diferents repartits en un pavelló de 12.000 metres quadrats. A més, hi ha hagut 10 instal·lacions participatives gegants, entre les quals ha destacat un laberint de 450 metres quadrats, un circuit d’aventura, un “Qui és qui” marí de l’Albufera, tallers perquè els xiquets i les xiquetes elaboraren most, treballaren amb argila o plantaren llavors i un altre sota el nom ‘Pasta la massa’, un bosc musical o un simulador 6D.

Fuset ha destacat, a més, que Expojove ha sigut un any més una oportunitat per a la industria cultural valenciana, oferint l’oportunitat perquè moltes empreses valencianes, companyies de teatre com ara Maduixa Teatre o el mag Yunke, puguen fer gala del seu art.

Igualment, en eixos 50.000 metres quadrats d’Expojove distribuïts pels diferents pavellons, ha destacat la tradicional zona poliesportiva, amb presència de prop de vint esports en constant activitat per a estimular a la pràctica esportiva. Les escoles esportives municipals han fet possible, a més, la presència del rugbi, karate, triatló, tennis de taula, skate, gimnàstica, escacs, pilota valenciana, hoquei, patinatge i halterofília. També hi ha hagut un lloc reservat per a la Federació d’Esports Adaptats per a donar a conèixer esports com el bàsquet en cadires de rodes.