Les arts escèniques són una peça clau de l’oferta d’activitats de la 34a edició.

Les actuacions musicals s’han convertit en un referent en totes les edicions d’ExpoJove. Però enguany vénen acompanyades d’una novetat: l’adaptació dels espectacles d’algunes companyies a la ciència, temàtica central d’esta edició.

El teatre, la música, la màgia, el circ i l’humor són peces clau per als més xicotets, que gaudixen amb les seues famílies dels espectacles produïts per companyies valencianes. Els donyets de Visitants envaïxen el recinte d’ExpoJove tots els matins. Els assistents que arriben més tard són rebuts amb la interpretació teatral «Pluja de paraules». Una altra companyia valenciana, La Finestra Nou Circ presenta dos espectacles molt visuals: «La família Romanesku» i «Finestra inclusiva», on col·laboren les associacions ALTER Valencia, La Cambra, Iniciativas Solidarias i Alanna. En el cas de Maduixa Teatre, tots els dies cap a les 14h interpreta «Pop’s Corn», espectacle per al que han composat la cançó «M’agrada la ciència».

Piter Pardo, amb els seus trucs de màgia, i el Circo Gran Fele, amb un gabinet de curiositats, sorprenen majors i menuts. Les companyies Jauría Teatro i Teatrino amenitzen el públic amb contacontes. Miguel Moraga i Jesús F. Manzano improvisen amb l’espectacle «Impro Versión 2 al cubo». Mamá Lalá Producciones Musicales, els artistes Melomans i el grup Urbàlia Rurana completen la llista d’arts escèniques valencianes.

A més, al sector artístic valencià se li sumen les falles Lepante de Benetússer, J. Rodríguez – P. Cortina, Duc de Gaeta – Pobla de Farnals i Dos de Mayo de Paterna, que sorprenen al públic amb els seus espectaculars playbacks, on interpreten musicals com «Mi gran boda griega» o «Bonney M». Una espectacular posada en escena on s’observa el treball de les comissions falleres. Tres dels espectacles foren premiats per la Junta Central Fallera: «La mecánica del corazón» (3r premi en modalitat infantil), «Hotel dulce hotel» (guanyador absolut en la modalitat de grups) i «Bien viaje» (2n premi en la modalitat individual infantil).

Disseny valencià
Els decorats del pavelló 1 s’han dissenyat en consonància amb el lema d’esta edició d’ExpoJove, «La ciència mola». En este sentit, Rafael Pla ha apostat per la creació d’espais com la nau Cavanilles o la porta estel·lar. Esta decoració és obra dels artistes fallers Latorre i Sanz i contribuïx a la creació d’un entorn inigualable en el que xiquets i xiquetes gaudixen de totes les activitats, jocs, tallers i espectacles que oferix este pavelló.