Experiments, ciència i més de 30 espectacles diaris en la 34a edició de la Fira de la Infància i la Joventut de València
Baix el lema ‘La ciència mola!’ milers de famílies se sumaran a les activitats distribuïdes en quatre pavellons 

En un ambient científic i preparat per a poder enlairar-se cap a l’espai l’any 2200, s’emmarquen totes les activitats principals d’ExpoJove 2015, que ha obert avui les seues portes a milers de xiquets i joves valencians disposats a passar les festes de Nadal envoltats de l’univers estel·lar i amb l’objectiu de preparar-los per arribar a la lluna en l’Institut de la Flota Estel·lar dins de la Nau Cavanilles.

El científic Santiago Grisolía ha sigut este any l’encarregat d’inaugurar oficialment ExpoJove, junt a l’alcalde de València, Joan Ribó, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i les Falleres Majors de València, Alicia Moreno i Sofía Soler. Després de tallar la cinta roja que dóna pas a una nova edició de la Fira de la Infància i la Joventut que organitza l’Ajuntament de València, la comitiva ha disfrutat d’una completa visita pels més de 75.000 m2 d’entreteniment que hi ha repartits entre els quatre pavellons.

El padrí d’ExpoJove i referent de la ciència valenciana, Grisolía, s’ha mostrar orgullós de vore la gent jove interessada en els productes científics, “este és el camí que han de seguir els més menuts per a interessar-se per la ciència”, i ha citat una frase del científic espanyol Severo Ochoa que connecta amb esta edició: “Si la ciència t’interessa dedica’t a ella amb tota la teua força, ja que omplirà tota la teua vida”.

Durant les dues hores de recorregut han visitat els estands i han participat en les activitats que oferix ExpoJove. Joan Ribó, alcalde de València, ha afirmat que des de l’ajuntament “s’ha apostat per un ExpoJove molt educatiu amb temes importants com la ciència, el medi ambient, la tecnologia o els esports”. Respecte al lema d’este any, ‘La ciència mola!’, Ribó ha assegurat que “els xiquets han d’aficionar-se des de xicotets a la ciència”.

Atraccions, espectacles, tallers, activitats esportives i activitats en empreses i institucions completen l’animació d’ExpoJove. El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha destacat que la Fira de la Infància i la Joventut “dóna un gir en la seua filosofia i aposta per consolidar els més menuts, però també obrir-se als adolescents, mitjançant un fil conductor que és la ciència per a explicar que la ciència mola”. En esta edició, en què participen per primera vegada les universitats valencianes, també estan presents espais tradicionals com l’IVAJ o la Diputació de València.

El primer dia d’ExpoJove ha estat marcat per la gran afluència de gent i els grups adolescents, com la ja coneguda ‘marea verda’. Un total de 1.024 joves dels Juniors de Sant Josep d’Ontinyent han inundat el recinte amb la seua presència. La jornada firal continuarà amb més de 70 activitats simultànies en aproximadament 60 espais, i amb la gran oferta lúdica i didàctica per a tots els públics. Fins el próxim 4 de gener, Feria Valencia obrirà les seues portes amb horari d’ 11:00 a 20:00 hores, excepte el 31 de desembre (10:00 a 14:00h) i l’1 de gener (16:00 a 21:00h) que tindrà un horari especial.