L’edició més històrica de ExpoJove, baix el títol de ‘Un viatge per la història’, ha finalitzat este dimecres 4 de gener amb un augment en la xifra de visitants, fins a arribar als 90.000 assistents, encara sense incloure la venda d’entrades per mitjà online. S’han superat les xifres del certamen anterior tot i que enguany només ha coincidit amb un cap de setmana. La data inaugural, el 26 de desembre passat, va reunir 10.000 persones.

Suposa un suport per al salt qualitatiu que ExpoJove ha ofert gràcies al seu eix temàtic en el qual la història era gran protagonista, amb un pavelló sencer dedicat a les antigues civilitzacions i ple de jocs i activitats on ha primat el coneixement. Tot un viatge en el temps transportant a pares, mares, menuts i joves pels diferents moments del passat i evocant el caràcter mediterrani del poble valencià a través un teatre romà, un castell medieval o un vaixell.

Tots els ‘viatgers’ han pogut completar el seu passaport del temps quedant constància de la presència en les diferents proves. En esta edició es va reforçar especialment els jocs interactius, educatius i cooperatius, a més de donar peu a coneixements com l’arqueologia.

6.000 metres de futur poliesportiu

La zona esportiva ha estat un altre dels punts forts de l’edició, amb prop de vint esports en constant activitat, estimulant als més menuts a la pràctica esportiva. Les escoles esportives municipals han fet possible la presència continuada de rugbi, karate, triatló, tennis de taula, skate, gimnàstica, escacs, pilota valenciana, hoquei, patinatge i halterofília. Amb un lloc reservat per a la Federació d’Esports Adaptats donant a conèixer esports com el bàsquet en cadires de rodes.

A més el passaport esportiu -acreditant que els xiquets havien disputat totes les proves- ha sumat més de 1.500 posseïdors.

Com tots els anys, la Fira ha comptat amb la participació de diferents regidories (Comerç, Mobilitat Sostenible, Protecció Ciutadana, Observatori del Centre Meteorològic, Benestar Animal, Educació i Joventut i Fundació Esportiva Municipal) i entitats i institucions (Diputació, IVAJ, Exèrcit , Universitat Politècnica de València, Junta Central Fallera, federacions esportives, Associació Espanyola contra el Càncer i nombroses empreses).

Cremà de la falla de ExpoJove

Un dels últims actes de l’edició 34 de ExpoJove ha estat la cremà de la falla que durant els dies de celebració han anat realitzant els estudiants del cicle d’artistes fallers. Un monument amb consciència ambiental que representava els parcs naturals valencians. S’ha cremat amb la presència de les Falleres Majors de València, donant per conclosa una edició d’història.

image6

image9

image2

image4

image3