ExpoJove ha començat aquest dilluns dia 26, des de les 11h, amb un ampli viatge que ocupa les instal·lacions de Fira València i en què els més menuts podran conèixer i participar a través de sis escenaris històrics diferents que expliquen les civilitzacions que han donat lloc a València. Des de l’escenari romà, el corral de les comèdies, l’escenari del món àrab, l’escenari del vaixell de la ruta de la seda (amb el qual commemorar la celebració d’aquest any), l’escenari principal i per descomptat l’escenari del futur amb el qual projectar el que serem.

whatsapp-image-2016-12-26-at-14-33-33

Amb una gran afluència de públic en la seua estrena la inauguració ha estat a càrrec del regidor de Cultura Festiva Pere Fuset i les Falleres Majors de València Raquel Alario i Clara Maria Parejo. Han recorregut totes les instal·lacions disfrutant d’espais tan cridaners, especialment recreats per a l’ocasió, com un teatre romà, un castell medieval o un vaixell.

Al costat de l’activitat Qui és qui, en la qual els xiquets descobrixen jugant als principals personatges històrics valencians, el regidor Pere Fuset ha assenyalat que es tracta de “recuperar el record d’ExpoJove com una eina de pedagogia, la diversió com a excusa per a la oportunitat d’aprendre i conèixer més coses al voltant de la nostra història “.

Fuset també ha recordat l’esforç en la tematització, “buscant un fil conductor, la història dels valencians”, i intentant que siga una fira per a un públic familiar, ampliant l’edat de 0 a 99 anys “. També va anunciar que el dia 4 de gener, a la conclusió d’ExpoJove, es cremarà una xicoteta falla construïda pels més menuts.

Durant la primera jornada tindrà lloc tota una agenda amb fins a 20 actuacions per dia, que el dilluns depara l’actuació Catacric-Catacrac Conte Acabat, les acrobàcies còmiques de Wilbur, l’escola de dansa de Sara Guirado, les titelles de Zhok i la mansió encantada, l’espectacle Pop’s Corn de Maduixa Teatre, els còmics de la llegua, el playback musical Glòria a Cuba, l’espectacle Abre, César! i El Viatge dels somnis i la fi de festa a càrrec del mag Piter.

whatsapp-image-2016-12-26-at-14-04-38

Com tots els anys, la Fira compta amb la participació de diferents regidories (Comerç, Mobilitat Sostenible, Protecció Ciutadana, Observatori del Centre Meteorològic, Benestar Animal, Educació i Joventut i Fundació Esportiva Municipal) i entitats i institucions (Diputació, IVAJ, Exèrcit, Universitat Politècnica de València, Junta Central Fallera, federacions esportives, Associació Espanyola contra el Càncer i nombroses empreses).

Tots els “viatgers” disposaran d’un “passaport del temps” en el qual quedarà constància del seu pas i les vivències pels diferents moments històrics en un certamen i que es prolongarà fins al 4 gener 2017 sobre un total de 4 pavellons de Feria Valencia (amb una superfície de 11.160 m2 per pavelló). L’horari d’accés del públic serà de 11:00 a 20:00 hores, excepte els dies 31 de desembre i 1 de gener, que serà de 10:00 a 14:00 hores, el dia 31, i de 16:00 a 21:00 hores, el dia 1.

whatsapp-image-2016-12-26-at-12-47-29

El hashtag que fomenta la conversa és #ExpojoveVLC, amb una intensa cobertura a Facebook, Twitter i Instagram, a través d’un llenguatge accessible i proper per implicar a les i els més joves.