En la seua 34a edició, ExpoJove pren la ciència com a eix temàtic d’una programació per a tota la família que inclou tallers, teatre, música, humor, circ i esport. La Fira de la Infància i la Joventut, organitzada per la Regidoria de Cultura Festiva i Fira València, obrirà les portes des del pròxim 26 de desembre fins al 4 de gener a Fira València.

Des de l’arqueologia fins a la química, passant pels drons i robots, s’oferiran diversos tallers en col·laboració amb organitzacions i universitats. Amb #ParlemDeCiència podran escoltar xarrades científiques en què reconeguts divulgadors acostaran la ciència a xiquets i adolescents a través de l’humor. I també es visibilitzarà el paper de la dona en la ciència amb l’exposició “Científiques invisibles”, de la Xarxa d’Universitats Valencianes.

La ciència anirà de la mà del teatre, la música, el circ i l’humor. Podrem gaudir d’una autèntica festa-concert per a tota la família amb els Pop’s corn, de Maduixa Teatre. Visitants omplirà el recinte de fantasia amb Invasió de donyets i Pluja de paraules, una intervenció teatral itinerant d’un gran impacte visual. La companyia La Finestra Nou Circ ens presentarà l’espectacle La família Romanesku i Finestra inclusiva, un circ inclusiu amb jóvens en risc d’exclusió i persones amb discapacitat intel·lectual.

Amb Camaleón Teatro coneixerem les primeres persones que decidiren mirar cap a les estreles amb l’espectacle Galileo, los mensajeros de las estrellas. La companyia estrena també a ExpoJove La máquina loca i Los tesoros de Leonardo. I gaudirem d’un espectacle totalment improvisat amb Miguel Moraga i Jesús F. Manzano en Impro versión 2 al cubo, una comèdia fresca i impredictible que es desenvolupa gràcies a les històries proposades pel públic.

Els més menuts de la casa podran gaudir dels Cuentos de los hermanos Grimm de La Jauría Teatro, una proposta educativa sobre els Grimm i els grans descobriments científics del romanticisme. També podran conéixer els germans Zhokinder i Zhokorias, protagonistes del musical amb titelles Zhök, una aventura de otro planeta, de Mamá Lalá, conéixer la història de La criatura del doctor Frankenstein, de Cía El Teatrino, o divertir-se amb la màgia i l’humor del mag Piter.

Per als amants de la música tindrem les actuacions de Melomans i Urbàlia Rurana, així com els espectacles de les falles Lepant de Benetússer, Fra J. Rodríguez – P. Cortina, Dos de Maig de Paterna i Duc de Gaeta – Pobla de Farnals.

I també molt d’esport, com ara una gimcana esportiva organitzada per les Federacions Reunides d’ExpoJove.

ExpoJove comptarà amb moltes més activitats, que s’anunciaran a travès dels seus canals en xarxes socials i la pàgina web www.expojove.com, on també es poden comprar les entrades de manera anticipada.