Hem presentat a l’Ajuntament de València la 37a edició d’Expojove, que se celebrarà a Feria Valencia des del 26 de desembre fins al 4 de gener. La lectura i la literatura seran els eixos centrals de la fira, que comptarà amb múltiples activitats d’oci enfocades per a tots els públics.

«Expojove és un punt de referència ineludible en l’agenda cultural que conforma l’estratègia marcada des de la Regidoria de Cultura Festiva i l’Ajuntament», ha assegurat el regidor Pere Fuset. Així mateix, ha argumentat que el govern local està treballant per «potenciar una oferta cultural de Nadal descentralitzada, dins de la que es pretén que Expojove es convertisca en una referència per a l’oci i el turisme de la ciutat durant estes dates».

El disseny del cartell de la present edició ha sigut realitzat per Rubén Darío Aledón García, estudiant de la Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD) de València.

Enguany, Llegim!

El lema d’enguany és «Llegim», que marca com a eixos centrals la lectura i la literatura per a tots els públics. Apostem per la lectura com a element temàtic d’esta nova edició donada la importància de fomentar la imaginació dins del món de la infància i de la joventut.

Durant esta edició, Expojove torna als pavellons 6, 7 i 8 del Fòrum Nord de Fira València, on es podran gaudir al llarg de més de 44.000 metres quadrats de múltiples activitats d’oci per a tots els públics. Este nou espai, utilitzat fins a l’edició de l’any 2011-2012, servirà per a complir l’objectiu marcat des de Cultura Festiva d’ampliar l’oferta familiar de Expojove al públic adolescent.

Les activitats programades per la Regidoria de Cultura Festiva tindran lloc en els pavellons 7 i 8 de Fira València; un espai de més de 9.000 metres quadrats que albergaran cinc escenaris diferents on es desenvoluparan 20 espectacles de 15 companyies escèniques -actuacions musicals, teatrals, contacontes i màgia- i 15 tallers per a tots els públics com per exemple manualitats, doblatge, narració de detectives i por, lectura oral, ‘booktrailer’ i cursos de lectures.

Entre les actuacions previstes, es realitzaran 14 espectacles diaris entre els que destaquen el músic Dani Miquel, el grup Pop Corn’s de Maduixa Teatre, Glüps Band, el musical sobre Robin Hood o el mag Jammes Garibo. També, els assistents i participants podran gaudir de Tirant lo Blanch, Alícia, Pinotxo, Sherlock Holmes i els espantacriatures, entre d’altres.

A més del programa corresponent a la regidoria de Cultura Festiva, se celebraran altres activitats com una fira d’atraccions i una zona d’esports junt a la presència de les diferents marques que col·laboren en la celebració d’Expojove.

Entre les institucions participants enguany estan les regidories de Cultura Festiva, Mobilitat, Seguretat Ciutadana, Joventut, Medi Ambient, Desenvolupament Urbà i Comerç, de l’Ajuntament de València; l’EMT, la Fundació Esportiva Municipal i la Junta Central Fallera; l’Institut Valencià de la Joventut, la Diputació de València, la Direcció General d’Infància i la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat; el València Club de Futbol, el Llevant Unió Esportiva, el València Basket Club, la Fundació Trinidad Alfonso; l’Associació Espanyola Contra el Càncer, la Unitat Militar d’Emergències i la televisió pública À Punt, entre molts altres.

Consulta els horaris ací i no oblides compartir com vius Expojove amb l’etiqueta #ExpojoveVLC. Recorda que pots trobar-nos a Instagram, Facebook i Twitter!