A continuació hi ha un reproductor multimèdia. Saltar reproductor multimèdia
Segon dia d'ExpoJove

Acaba la segona jornada d'ExpoJove. Un dia ple d'activitats on hem volgut fer un recull de les principals activitats científiques que podreu trobar. N'hi ha més, i no solament científiques, però la millor manera de descobrir-les és vindre. Encara ens queden 8 dies per davant :)La cançó del vídeo la podreu escoltar en directe a l'espectacle Pop's Corn de Maduixa Teatre.

Posted by ExpoJove València on domingo, 27 de diciembre de 2015

A ExpoJove #ParlemDeCiència, també amb les universitats

A Expojove hem enfosat el mite de que la ciència és avorrida amb la intervenció hui en l’escenari principal de Vicent J. Martínez, Aitor Sánchez (@midietacojea) i Albert Martínez. Una activitat per joves i per als seus pares i mares que ha despertat l’interès per qüestions com els extraterrestres i la importància de cuidar el que clavem al carret de la compra. Una activitat que reivindica la ciència a casa, com fan les universitats, també presents a la fira.

#ParlemDeCiència ha comptat amb la participació de Vicent J. Martínez, Catedràtic d’Astronomia i Astrofísica de la Universitat de València, Albert Martínez, col·laborador del portal de divulgació científica conec.es i Aitor Sánchez, dietista i nutricionista i autor del blog de nutrició, dietètica i alimentació escèptica ‘Mi dieta cojea’.

Una de les novetats d’enguany i relacionada amb la ciència és la participació per primera volta a Expojove de les universitats públiques valencianes: la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València, que celebren les seues activitats al pavelló 1 de Feria Valencia. L’objectiu: potenciar el caràcter educatiu dels seus participants i posar en pràctica la ciència amb xiquets i joves. La UV mostra l’exposició “Científiques Invisibles”, que posa en valor el treball desenvolupat per moltes dones científiques al llarg de la història. A l’estand, els més menuts poden construïr naus espacials als tallers de l’Observatori Astronòmic i fer activitats relacionades amb la localització espacials i l’agudesa auditiva amb processadors d’àudio de SPAT (The Signal Processing & Acoustic Technology) de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria.

Entre tanta proposta al voltant del coneixement científic, la UPV introduïx la geomàtica mitjançant diferents activitats visuals i didàctiques perquè des de ben menuts sàpiguen com es fan les cartrografies amb les tecnologies més avantguardistes. Alhora, també oferixen activitats relacionades amb drons, una exposició i exhibicions des de l’Escola de Disseny d’Enginyeria Aeronàutica.

Una manera genial de que els joves vegen amb uns altres ulls la Universitat i no els espante tant arribar-hi ;)