A Expojove hem enfosat el mite de que la ciència és avorrida amb la intervenció hui en l’escenari principal de Vicent J. Martínez, Aitor Sánchez (@midietacojea) i Albert Martínez. Una activitat per joves i per als seus pares i mares que ha despertat l’interès per qüestions com els extraterrestres i la importància de cuidar el que clavem al carret de la compra. Una activitat que reivindica la ciència a casa, com fan les universitats, també presents a la fira.

#ParlemDeCiència ha comptat amb la participació de Vicent J. Martínez, Catedràtic d’Astronomia i Astrofísica de la Universitat de València, Albert Martínez, col·laborador del portal de divulgació científica conec.es i Aitor Sánchez, dietista i nutricionista i autor del blog de nutrició, dietètica i alimentació escèptica ‘Mi dieta cojea’.

Una de les novetats d’enguany i relacionada amb la ciència és la participació per primera volta a Expojove de les universitats públiques valencianes: la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València, que celebren les seues activitats al pavelló 1 de Feria Valencia. L’objectiu: potenciar el caràcter educatiu dels seus participants i posar en pràctica la ciència amb xiquets i joves. La UV mostra l’exposició “Científiques Invisibles”, que posa en valor el treball desenvolupat per moltes dones científiques al llarg de la història. A l’estand, els més menuts poden construïr naus espacials als tallers de l’Observatori Astronòmic i fer activitats relacionades amb la localització espacials i l’agudesa auditiva amb processadors d’àudio de SPAT (The Signal Processing & Acoustic Technology) de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria.

Entre tanta proposta al voltant del coneixement científic, la UPV introduïx la geomàtica mitjançant diferents activitats visuals i didàctiques perquè des de ben menuts sàpiguen com es fan les cartrografies amb les tecnologies més avantguardistes. Alhora, també oferixen activitats relacionades amb drons, una exposició i exhibicions des de l’Escola de Disseny d’Enginyeria Aeronàutica.

Una manera genial de que els joves vegen amb uns altres ulls la Universitat i no els espante tant arribar-hi ;)