A la inauguració, a les 12 hores del dissabte vinent, acudiran l’alcalde de València, Joan Ribó; el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset; la fallera major de València, Alicia Moreno; la fallera major infantil de València, Sofía Soler; i el president del Consell Valencià de Cultura, Santiago Grisolía.

Enguany el lema d’Expojove és ‘La ciència mola!’, una declaració d’intencions que es concretarà en tot un seguit d’activitats i espectacles que ompliran de continguts l’oferta lúdica i didàctica del certamen entre dissabte, dia 26, i el proper 4 de gener.

Entre les propostes en l’apartat sobre el coneixement hi haurà, per exemple, una escola de ciència i una exposició que posarà en valor el treball desenvolupat per moltes dones científiques al llarg de la història i també en l’actualitat. A més, pel que fa a l’oci, una de les possibilitats que s’oferiran als visitants serà la de provar un simulador de vol i un altre 5D. D’altra banda, també hi haurà espai esportiu, amb la zona de bàsquet, la de ‘marató a l’escola’ i la “zona olímpica”.

Per un altre costat, entre les activitats complementàries, com la dels ‘Contes dels Germans Grimm’, i les exposicions, com la dels tresors de Leonardo da Vinci, Expojove intentarà acostar les xiquetes i els xiquets més menuts, així com els seus acompanyants al món de la ciència. “La conjugació de l’entreteniment i la formació per als visitants més jóvens serà clau enguany en Expojove. Volem que totes les xiquetes i els xiquets aprenguen la importància de la ciència en les nostres vides, alhora que es divertixen amb les múltiples activitats que els proposem”, ha explicat Fuset.

Les entrades es podran comprar en les taquilles i també de manera avançada pel web www.expojove.com. Costen 5 euros les normals i 3 euros per a grups de més de 15 persones, famílies nombroses o gent amb carnet jove, llevat dels dies 31 de desembre i 1 de gener, quan costaran 2,5 euros; les persones majors de 60 anys pagaran un euro tots els dies, mentre que els xiquets i les xiquetes de 4 anys o menys i les persones amb discapacitat acreditada hi entraran debades.

En transport públic es podrà acudir a esta cita tant amb les línies 1, 2 i 4 de Metrovalència, i amb la línia 62 de l’EMT València.

Expojove ocupa enguany 75.000 metres quadrats dels pavellons 1, 2, 3 i 4 del nivell 2 de Fira València.