Del 26 de diciembre de 2024 al 4 de enero de 2025

Més de 17.000 m2 estan dedicats a empreses públiques o amb funció pública que oferixen activitats lúdiques i educatives amb l’objeciu de donar a conéixer la seua funció als joves.

Feria Valencia reunix tots els anys en Expojove a les institucions públiques més representatives entre la infància i la joventut. Este any, els organismes i empreses públiques ocupen amb una ampla oferta lúdica i educativa que forma part de la cultura de València.

Cadascun dels estands oferix un tipus d’aprenentatge diferent relacionat amb la funció de l’entitat per tal de fomentar valors entre els més menuts com ara la igualtat, la importància de l’educació i l’esport o la cultura. L’objectiu de les institucions i empreses que participen com ara les regidories de Cultura Festiva, Protecció Ciutadana, Mobilitat, Educació, Joventut, Esport, la Diputació de València, l’IVAJ, Turismo Valencia, Junta Central Fallera, una desena de federacions esportives, Comandancia Militar o la Fundació Municipal Esportiva, així com l’Associació Espanyola Contra el Càncer és promocionar, informar, entretindre a tot el públic i apropar les institucions a les persones que visiten la fira: “Per a les institucions públiques, estar presents en Expojove és una oportunitat per acostar-se als més joves de manera pedagògica i divertida. Possiblement una de les millors maneres d’invertir en la ciutadania del futur, però també d’una part molt important del present”, ha destacat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.

No han faltat els clàssics a Expojove, tant a nivell local com estatal: la Policia Local, els Bombers, l’equip de Protecció Civil, així com la Comandancia Militar de Valencia y Castellón, ensenyen a tots els visitants la important tasca que cadascun dels cossos excercix a través de la participació en els diferents tallers i activitats que realitzen els visitants.

Cal destacar l’afluència de públic als estands de l’Empresa Municipal de Transports i la Diputació de València, que giren al voltant de la dinàmica de l’esport, l’oci, la música i l’educació. Un dels espais que més destaca és el de “Sona la Dipu”, on la gent s’anima a cantar i ballar. També destaquen el rocòdrom, la piscina de boles, la gincana, el circuit amb bicicletes, la pista de bàsquet i l’espai per jugar a pilota valenciana en la modalitat One Wall. L’EMT fomenta l’ús del transport públic mitjançant les reprensetacions diàries teatrals dins d’un autobús i el gran circuit d’educació viària que a tantes persones  congrega cada dia.