Com ja és habitual, les diferents institucions valencianes estan presents a ExpoJove. Enguany, a més, ho fan centrant-se en la joventut i la ciència, els pilars fonamentals d’esta cita. Així, al pavelló 2 s’hi troben els estands de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), la Diputació de València i la Regidoria d’Educació, Joventut i Esport de l’Ajuntament de València.

A l’estand 39 podem visitar el Planeta Jove. En este espai, dissenyat per nueve estudio i Ricardo Alcaide per a l’IVAJ, els més menuts de casa poden aconseguir el seu carnet espacial. La manera de fer-ho és participant en els tres tallers que oferixen: «Què és l’espai?», una barreja d’audiovisuals i contacontes; dibuixar el sistema solar; i, com a manualitats, crear un coet espacial i un plat volador. Una vegada fetes les tres activitats, les persones participants són obsequiades amb un premi, a més del carnet. A l’estand de l’IVAJ també podeu informar-vos sobre el Carnet Jove, la iniciativa Garantia Juvenil, premis i concursos com #NoDónaIgual o demanar assessorament sobre formació per a joves.

Ben a prop, a l’estand 38, la Diputació de València a través de les seues àrees de Joventut, Esports i Igualtat oferix una àmplia oferta lúdica per a tots els públics, amb música, esport i tallers. L’espai que més està destacant és el de «Sona la Dipu», on tota la gent que vulga pot ballar i cantar al karaoke. Els esports i jocs populars també estan presents, amb un rocòdrom, una piscina de boles de colors, una gimcana, un circuit per a recórrer en bicicleta, una pista de bàsquet i un espai per a jugar a pilota valenciana en la modalitat
one wall. A més, la Diputació s’ha esforçat per transmetre la igualtat i el respecte a la diversitat en els diferents tallers que han organitzat per a esta edició de la fira.

imatge expo ajuntament

Pel que fa a la Regidoria d’Educació, Joventut i Esport de l’Ajuntament de València, que trobareu a l’estand 36, presenten la instal·lació «Panorama crític de la recerca científica a Espanya», una exposició que oferix dades sobre la fugida de cervells, amb testimonis de joves investigadors i investigadores que han hagut de marxar. En esta mostra també es destaca la importància d’invertir en recerca, així com d’acabar amb l’escletxa de gènere el món de la ciència, és a dir, d’assolir la igualtat entre homes i dones. El que destaca en una de les parets de la instal·lació són les notes adhesives que va enganxant la gent amb les seues impressions i opinions després de vore l’exposició. L’oferta no acaba ací: amb la col·laboració d’ El Caleidoscopio i el MUDIC oferixen tallers d’art, ciència, tecnologia i societat. Així, a l’estand de la Regidoria d’Educació, Joventut i Esport és possible dirigir teatre robòtic, fabricar drons socials o fer matemàgia. En definitiva, nous exemples que confirmen que oci i coneixement poden donar-se la mà.